Luonnonhenget - Spirits of Nature
Preseli Bluestone, Preseli Hills, Pembrokeshire, Wales. Photo: Christiana Harle.

Luonnonhenget

Suurin osa ajasta vietetään ulkona maan ja luonnon kanssa työskennellen. Viikon mittaan osallistujat oppivat lisää shamaanin henkilökohtaisesta tarinasta parantajana. Shamaanin yhteistyö luonnonhenkien kanssa on ollut shamanistisen parantamisen ydin. Ilman luonnonhenkiä shamaani ja ihmiset eivät voineet elää tasapainossa ympäristön kanssa. Tasapainon kadotessa ruuanlähteet, lääkkeet ja suoja tuhoutuivat, mikä sai ryhmät, jopa kansakunnat, muuttamaan seudulta ja ehkä katoamaan kokonaan.

Luonnonhenkien kanssa työskennellessä shamaanin rooli on olla rauhanvartija. Shamaani kulkee maailmojen välillä ja ilmentää tätä herkkää tasapainoa jokapäiväisessä elämässään. Muutos voi olla hämmästyttävä. Osallistujat ohjataan erilaisten ympäristöön liittyvien kokemusten kautta keräämään tietoa, saattamaan entiselleen, kutomaan yhteen, tiivistämään ja kenties jopa uhraamaan. Tavoitteemme ei ole sen vähäisempi kuin se, miten tuoda luonnonhenkien tieto jokapäiväiseen elämään.

Jokapäiväistä elämää eläessämme voimme huomata, että me, naapurimme, maamme ja maailmamme on kuin kuin alituisessa sodan ja rauhan kierteessä Äiti Maan kanssa. Siltikin hän vain kohentaa helmojaan asettuakseen hieman mukavammin. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että me kaksijalkaiset olemme taipuvaisia yrittämään päihittää hänet ja riistämään häneltä hänen antinsa.

Tämä työpaja on suunnattu heille, jotka tahtovat syventyä luonnolliseen ekologiaan. Shamanimatkaamisen kautta, sisällä ja ulkona, Äiti Maan ja toinen toistemme kanssa työskennellen, etsimme tapoja toimia yhdessä Maan, Tulen, Ilman ja Veden kanssa, jotta voisimme erilaisin tavoin tuoda ymmärrystä ja kukaties parannusta ihmisille. Vietämme viikon tanssin ja yhteen kutomisen merkeissä, kävellen auringonnousun ja -laskun mailla.

Osallistujat voivat halutessaan viettää vähintään yhden yön ulkona työskennelläkseen luonnonhenkien kanssa.

Ennakkoedellytykset: Shamaanin matka -työpaja tai se, että olet työskennellyt aiemmin shamanistisesti jonkun muun kanssa. Kysythän lisätietoja Christianalta, jos olet epävarma siitä, voitko osallistua.

Kuten kaikki muutkin työpajat, tämäkin on päihteetön.

Saatavilla on myös lyhyempi versio työpajasta.