Stream, photo: Christiana Harle
Stream, photo: Christiana Harle

Hengen ääni – sauva ja laulu

Vanhojen menetelmien uudelleenluominen edellyttää matkaa halki Elämänverkon keskuksen ja kurkottautumista Aikaan. Tällaisen matkan myötä syntyneet uudet tavat juurtuvat syvälle Äiti Maahan. Tutkimme kuinka tuoda Ääni ja Matka osaksi Hengen kanssa työskentelyä ja yhteisöllistä seidr’iä (Community Seidr).

Kyseiseen työpajaan sisältyy aineksia Shamaanin laulu -kokonaisuudesta (The Song of the Shaman). Työpajassa kuljetaan kuitenkin pohjoismaista ”Völvan polkua”. Völva oli viikienkien voimaisa näkijätär-noita, joka harjoitti seidr’iä sekä paransi maagisten laulujensa ja sauvansa avulla. Laulun, sauvan ja rituaalien avulla osallistujat avautuvat Hengen ja Yhteisön parantavalle voimalle. Seidr’n harjoittaminen perustuu upean Annette Høstin historialliseen tutkimukseen ja käytännön työhön. Annette oli ensimmäinen seidr-opettajani 1990-luvun alkupuolella.

Luonto on tiedonvirran lähde, ja työpajassa vietetäänkin paljon aikaa ulkona luonnossa. Sauvan kanssa työskentely tunnetaan monissa kulttuureissa, ja se tulee olemaan arvostettu kumppani ja opas osallistujien herätellessä Ääntään ja laulaessaan Matkojaan.

Osallistumisen edellytyksenä on aiemmin suoritettu Shamaanimatkan peruskurssi. Hyvä yhteys henkioppaisiin on myös avuksi.

Minulle Annette Høst (http://shamanism.dk/library.htm) on seidr-isoäiti: hän on osaltaan elvyttänyt (uus-)seidr’n ja sauvan perinteitä Pohjoismaissa. Høst aloitti työnsä luonnon ja luonnonhenkien 1980-luvun puolivälissä. Hänen työnsä pohjautuu seidr- ja völva-perinteiden historialliseen tutkimukseen. Hänen tanskankielinen teoksensa (JORDEN SYNGER (2005; 2nd edition 2014) tutkii pohjoismaisen henkisen perinteen, myyttien ja luonnon vaikutusta shamanismiin. Annette oli yksi ensimmäisistä oppaistani shamaanin polulla. Hän on sydänystäväni ja kumppanini. Olen hänelle kiitollinen!