Esi-isät ja -äidit - Ancestral Fathers and Mothers
Photo: Marina Mongush

(Mongush Kenin-Lopsan ja hänen lapsenlapsensa kunnioittamassa esi-isiä ja -äitejä Tuvassa.)

Laulu II: Kuolema, kuoleminen ja muutostila (transformaatio)

Osa Korpin tanssi -sarjaa

Shamaanisesta näkökulmasta tarkasteltuna Kuolema on osa Elämää. Yksi shamaanin tärkeistä, perinteisistä tehtävistä on lähellä kuolemaa olevien ihmisten auttaminen ja heidän kuoltua auttaa heitä siirtymään Henkien Maailmaan.

Osallistujat oppivat shamanistisen näkökulman kuolemiseen ja kuoleman kohtaamiseen. Työpaja on tarkoitettu heille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään kuoleman prosessista ja jotka joko ammatillisesta tai henkilökohtaisesta syystä haluavat auttaa ihmisiä, jotka ovat kasvotusten kuoleman kanssa.

Työskentely sisältää perinteiset shamaanin tehtävät:
– tutustuminen seutuihin, jonne mennään kuoleman jälkeen
– eläessä kesken jääneiden tehtävien loppuun saattaminen
– Kuoleman käyttäminen neuvonantajana elämässä
– ihmisen auttaminen Elämän ja Kuoleman välisen kynnyksen yli
– tien löytäminen kuoleman jälkeen

Tässä työpajassa Christiana tulee kutomaan yhteen kaiken sen shamanistisen parantamisen kokemuksen, jonka hän on kerännyt, elänyt ja oppinut yli 25 vuoden aikana. Tähän yhdistyvät myös shamanistiset opetukset, joita Christiana on saanut omilta shamaaniopettajiltaan sekä hänen kokemuksensa ajalta ennen shamanistista työskentelyä. Tämä työpaja on tarkoituksellisesti monikulttuurinen.

Kurssi antaa opetusta shamanistisista tekniikoista, shamaanin tiestä ja henkisyydestä. Sitä ei ole tarkoitettu terapiakurssiksi. Pohjustavana kurssina on Shamaanimatkan peruskurssi, johon sisältyy shamanistinen parannustyö sekä henkimatkan teko. Kysy Christianalta, mikäli asia askarruttaa.