Photo: Christiana Harle
Photo: Christiana Harle

(Matkalla Helsingistä Inariin ja takaisin – tämä hyppäävä hämähäkki teki pienen verkon kuskin puoleiseen sivupeiliin. Joinakin päivinä hän matkusti näkyvissä, joinakin taas hän oli piilossa ja suojassa tuulelta. Kun pysähdyimme kotimatkalla, hän pysyi paikallaan peilissä. Vasta kotipihassa hän hyppäsi alas ja meni menojaan…)

Laulu III: Esi-isät ja -äidit: shamanistisen parantamisen jatkuvuus

Osa Korpin tanssi -sarjaa

Edesmenneiden sukulaistemme; esi-isiemme ja -äitiemme kokemat tapahtumat, traumat tai tragediat saattavat varjostaa heidän jälkeläistensä elämää moniin sukupolviin asti ja näin kerääntyä myös oman elämämme tai jälkeläistemme kannettaviksi. Ne saattavat ilmetä monella tavalla, esimerkiksi sairautena tai estävät meitä muuten elämästä terveempää elämää.

Kurssin aikana selvitämme shamanistisen matkan avulla omien verisukulaistemme puolelta keskenjääneitä asioita ja etsimme keinoja poistaa näiden jatkuvuutta tuleviin polviin. Kutsumme ja luomme yhteyksiä niihin esi-isiin ja -äiteihin sekä muihin henkisiin opettajiin, jotka ovat halukkaita auttamaan meitä omassa elämässämme. Luomme tapoja ja rituaaleja näiden tarpeellisten yhteyksien ylläpitämiseksi. Kurssi on suunnattu kokeneille shamanistisen matkan tekijöille.

Teemme shamaaneina töitä Kuoleman kanssa, joten kurssi on hyvä myös saattohoidosta tai kuolevan ihmisen auttamisesta kiinnostuneille tai parannustyötä tekeville. Edesmenneiden sukulinjojen kanssa työskentely on kokonaisvaltaista, usein myös unohdettua parannustyötä. Kurssilla tutustumme oman ja muiden kulttuurien perinteisiin ja kokoamme mahdollisia tapoja yhdistääksemme niitä ja omia shamanistisia kokemuksiamme tämän päivän tarpeisiin.

Kurssi antaa opetusta shamanistisista tekniikoista, shamaanin tiestä ja henkisyydestä. Sitä ei ole tarkoitettu terapiakurssiksi.