Bee swarm in apple orchard. Pic. Chrisiana Harle
Bee swarm in apple orchard. Pic. Chrisiana Harle

Laulu I: Sielunpolku ja sielunpalautus

Osa Korpin tanssi sarjaa

Perinteisesti on ajateltu, että meillä on monta sielua. Jos emme osaa käsitellä tai ”elää” jonkin tapahtuman kanssa, tai jos yritämme liikaa ja annamme enemmän itsestämme kuin pystymme, voi olla, että osa sielustamme lähtee pois. Joskus myös joku tai jokin voi ottaa pois tai pitää sielunosaa hallussaan. Jonkin aikaa pystymme  selviämään tästä, mutta sielun kadottaminen on yksi iso syy mm. vakavissa sairauksissa.

Sielun kadottaminen tai menetys voi aiheuttaa monenlaisia tunteita esimerkiksi irrallaan oloa omasta kehosta, omista tunteista, ihmissuhteista ja elämästä. Sielun kadottamisen tai menetyksen on voinut aiheuttaa esimerkiksi pitkäaikainen hyväksikäyttö tai sairaus, traumaattiset kokemukset kuten läheisen kuolema, ero, itsemurha-ajatukset, auto-immuniteetin ongelmat, pitkään jatkuva suru, riippuvuudet, auto-onnettomuus tai PTSD (post-traumatic stress disorder). Sielun palauttaminen on tehokas menetelmä hoitaa ihmistä näiden ongelmien kanssa.

Sielun menetyksen juuret ovat henkimaailmassa. Shamaanin tehtävä on etsiä kadonnut osa sielua ja palauttaa se henkilölle. Tästä syntyy vastuu shamaanin ja sairaan henkilön välille.

Tämän kurssin aikana keskitymme sielun kadottamisen diagnosoimiseen, sielun palauttamiseen, molempien osapuolien vastuullisuuteen ja hoitamisen etiikkaan. Luomme myös katsauksen sielunpalautuksen käyttöön yhdistettynä muihin terapiamuotoihin. Henkimatkan aikana on kurssin osallistujien oltava hyvin maadoitettuja ja heillä on oltava hyvä yhteys henkiauttajiinsa (mielellään osallistuja on osallistunut shamanismin peruskurssille).

Osallistujalla ei tarvitse olla terapiakoulutusta.