Shamanistinen rummunsynnytys retriitti: Poropeuran nahka ja emäpuun oksa

Christiana Aro-Harle ja Tanja Kangas
27.06 -03.07.2022
Särkjärvi, Ruotsinpyhtää
 
Tämä on viikon mittainen tutkimusmatka henkimaailmaan sekä omaan sisäiseen maailmaasi. 
Shamaanirummunteon perinteessä on tyypillistä, että rummun varsinaiseen syntymiseen saattoi kulua vuosia. Nämä rummut eivät syntyneet yön aikana eivätkä edes yhdessä viikonlopussa. Ihminen saattoi uneksia rummuta vuosien ajan, taikka joitakin päiviä, mutta työ rummun varsinaiseen synnyttämiseen saattoi viedä hyvinkin kauan.
Syntyvä rumpu saattaa olla sinun shamanistisessa parannustyössä käytettäväksi, se voi olla initiaatiosi uudelle polulle elämässäsi. Kurssiviikon aikana polkusi paljastuu sinulle shamaanirummun synnyttämisen kautta.
Shamaanin rumpu on elävä ja on henki. Tämä apuhenki on läheisesti yhteydessä shamaanin parannustyöhön, tehtiinpä se itselle, toiselle taikka paikalle/alueelle. Lukemattomissa kulttuureissa shamaanin rummun voi kuulla sykkivän maassa, taivaassa ja meissä itsessämme.
Henget, tarinat ja perinteet, jotka meille on annettu aikojen kuluessa, ohjaavat meitä samalla tavalla, kuin ne ohjasivat esivanhempiamme shamaanirummun teossa. Tutkimme erilaisia tarinoita ja perinteitä Pohjois-Euroopasta, Siperiasta ja Pohjois-Amerikasta samalla kun opettelemme työskentelemään tiiviissä yhteistyössä henkien kanssa yleensä, sekä tehdessämme omia parantavia rumpujamme.
Shamaanirumpujen syntyyn on kautta aikojen shamaanin itsensä lisäksi osallistunut muitakin, tavallisimmin hänen omat sukulaisensa. (Kuvitus: Johanna Suutarinen)
Työskentelemme sekä itsenäisesti että yhteisönä. Rummut syntyvät poronnahasta ja halkaistuista mäntypärekehyksistä, tulesta, vedestä, maasta ja taivaasta. Seitsemän päivän ajan työskentelemme henkiauttajiemme kautta ja tekemällä henkimatkoja sekä yhdistymme luonnonhenkien, ilmansuuntien ja paikkojen kanssa, jotka auttavat meitä työssämme.
Osallistujilla on mahdollisuus tehdä yön yli kestävä ”ulkona-istuminen” tai näynhakumatka. Henkiauttajiemme kautta opimme, kuinka kunnioittaa rumpuamme ja millä tavoin aloitamme matkamme sen kanssa työskennelläksemme. Menneisyys ja nykyhetki, jotka tavoitamme shamaanirummun kautta, ohjaavat jokapäiväistä elämäämme sekä auttavat meitä parannustyössämme.
Aiempi kokemus kädentaidoissa, ”taiteellisuudessa” tai teknisessä työssä ei ole tarpeen. Pohjustava peruskurssi shamanistisessa parannustyössä-henkimatkan teossa kuitenkin on tarpeen, taikka jos olet työskennellyt yksityisesti jonkun kanssa. Tarkasta asia Christianalta, mikäli asia askarruttaa.
Kurssille otetaan enintään 10 osallistujaa. Päihdetön ja alkoholiton.
Kurssin kieli on englanti, suomi ja tarpeen mukaan ruotsi.
Hinta: 800€ sisältäen materiaalit, opetuksen kahdelta ja ruoan, sauna, haku lähin bussinpysäköinniltä ja sisältä kaikki verot. Kuitti saatavissa.
Sitova ilmoittautuminen ei palautettu varausmaksu 50 €, viimeistään 30.03.2022. Loppumaksut: jaettu 19.04.2022 ja 19.06.2022 mennessä. Paikat on vain 8 – 10 hlö (10 hlö rajoitus todennäköisesti tulossa). Alennus hintainen paikka vain jos kurssille on ilmoittautunut 8 henkilöä täydellä hinnalla. Maksutiedot saat Chrisselta
Opetuspaikka: päärakennuksessa iso veranta, tilava tupa ja keittiö, iso avotakka, puulämmitteinen sauna, suuri avonainen grillikatos, ulko-wc:t. Luonto on erämaa -tyyppinen: löytyy järvi, kalliota, kiviä, metsää, sammalta ja suota.
Peruutukset: Lääkärintodistusta vastaan saat takaisin maksamasi summan kokonaisuudessaan. Jos peruutus tulee 0-21 päivät ennen kurssin aloituspäivä, 250€ emme voi palautta, ellei tilalle tule toinen osallistuja. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjän taholta, kaikki suoritetut maksut maksetaan takaisin.
Corona liittyvää: pesupaikat löytyy. Jos ilmestyy että olemme eristys-tilanne, voi olla että tule on-line viikko (muoto on alkanut syntyy!). Otamme päivä kerrallaan. Toivomme että semmoisen tilanne ei tule koska ihmiset alkaa tajua että pitää huolto Äiti Maasta – ja kaikki meidän sukulaiset (Luonto). Olemme luonnossa. Sisä-tilassa on tila pysyy 2 m välein.
Majoitus: ota mukaan oma teltta, riippumatto tai patja. Patja majoitus on yhteis-tilossa. Jos haluat sänky paikan talo majoituksessa, ota yhteys Petra Makkoseen, Villa Vallaton, puh. +358 40 525 5858 tai petra.makkonen@gmail.com. Villa Vallaton sijaitsee Ruotsinpyhtäällä noin 20 min. ajomatkan kurssi paikasta. Hintahaitari: 30€/yö ylöspäin, paljon vaihtoehtoja.
Lisää tietoja Christianalta, info at solavoima dot fi, www.solavoima.fi
CHRISTIANA ARO-HARLE, pitää tutkintoja musiikkiterapeutin, hengitysterapeutin, mehiläishoitajan, naisten tietoisuuden tutkinnon sekä on shamanistisen rummun-synnyttäjä. Hän on työskennellyt shamaanien parantamisen alalla yli kolmekymmentä vuotta. Hänen polkunsa on kudottu Äiti Maan ja Laulun kautta Tuvan shamaanin kautta syventävillä poluilla Lauluin Henkeen: itkijä, parantaja, synnyttäjä, matkustaja, ja pisto-tar. Christiana suhtautuu intohimoisesti tukemaan ja ohjaamaan ihmisiä etsimään polkua, parantamaan, muistamaan ja palaamaan uudelleen äiti maahan ja kaikkiin olennoihin. Käy hänen verkkosivuillaan: www.solavoima.fi
TANJA KANGAS on länsirannikolta etelään työn perässä muuttanut, ja sinne pienen perheen perustanut kulttuurityöläinen ja hengen tutkimusmatkailija. Tulenpalava kiinnostus vei minut shamanismin pariin ja sieltä löysin henkisen kotini, innostavan ja maanläheisen. Sitä polkua kuljen edelleen, omaan tahtiini, matkakumppaneina eläimet ja kasvit. Opiskelen samalla kaikenlaista kiinnostavaa akupunktiosta haiku- runoihin ja budon tansseihin, ohjaan rumpupiirissä ja teen henkien opastusta näkyväksi. Vapaalla nautin pitkistä kävelyretkistä metsissä ja meren rannoilla. Ja kun aikaa on, tartun lankaan ja puikkoihin tai uppoudun tarinoiden ja myyttien maailmaan.

Date

kesä 27 2022 - heinä 03 2022
Expired!

Time

All Day

Location

Särkjärvi

Other Locations

SOLA VOIMA