Shamanistinen rummunsynnytys -retriitti: Poropeuran nahka ja emäpuun oksa

24. – 30.06.2024

Tämä on jatkokurssi. On hyvää jos olet kokenut shamaanin matkan teko myös kutsuttu ”voimaeläin palautus” kokemus.

Perinteisesti shamaanirummun rakennus saattoi kestää vuosia, eivätkä rummut syntyneet yhdessä päivässä tai edes viikonlopun aikana. Työ rummun varsinaiseen synnyttämiseen saattoi viedä hyvinkin kauan, vaikka rumpu olisikin ilmestynyt uniin ja näkyihin jo vuosia aiemmin.

Käsissäsi syntyvä rumpu voi olla työkalusi shamanistisessa parannustyössä. Se saattaa olla vihkimyksesi uudelle polulle elämässäsi. Kurssiviikon aikana oma polkusi paljastuu shamaanirummun synnyttämisen kautta. Lukemattomissa kulttuureissa shamaanin rummun voi kuulla sykkivän maassa, taivaassa ja meissä itsessämme.

Shamaanin rumpu on elävä ja sillä on henki. Tämä apuhenki on läheisesti yhteydessä shamaanin parannustyöhön, tehtiinpä parannus itselle, toiselle taikka paikalle. Henget ja aikojen saatossa saamamme tarinat ja perinteet ohjaavat meitä samalla tavoin shamaanirummun teossa, kuten ne ohjasivat esivanhempiamme. Omaa parantavaa rumpuamme tehdessämme tutkimme erilaisia tarinoita ja perinteitä Pohjois-Euroopasta, Siperiasta ja Pohjois-Amerikasta, opetellen samalla tekemään tiivistä yhteistyötä henkien kanssa.

Työskentelemme sekä itsenäisesti että yhteisönä. Shamaanirumpujen syntyyn on kautta aikojen shamaanin itsensä lisäksi osallistunut muitakin, usein hänen omat sukulaisensa. Viikon aikana meistä muodostuu pieni yhteisö, josta saamme tukea ja voimaa. Rummut syntyvät poronnahasta ja halkaistuista mäntypärekehyksistä, tulesta, vedestä, maasta ja taivaasta. Seitsemän päivän ajan työskentelemme henkiauttajiemme kautta, tässä todellisuudessa ja tekemällä matkoja henkimaailmaan. Yhdistymme luonnonhenkien, ilmansuuntien ja paikkojen kanssa, jotka auttavat meitä työssämme. Osallistujilla on mahdollisuus tehdä yön yli kestävä ”ulkona-istuminen” tai näynhakumatka. Henkiauttajiltamme opimme, kuinka voimme kunnioittaa rumpuamme ja tavan, jolla matkamme rummun kanssa alkaa. Menneisyys ja nykyhetki, jotka shamaanirummussa yhtyvät, ohjaavat jokapäiväistä elämäämme sekä auttavat meitä parannustyössämme.

Tämä on viikon mittainen tutkimusmatka henkimaailmaan sekä omaan sisäiseen maailmaasi. Aiempi kokemus kädentaidoissa, ”taiteellisuudessa” tai teknisessä työssä ei ole tarpeen. Pohjustava peruskurssi shamanistisessa parannustyössä tai henkimatkan teossa kuitenkin on tarpeen, sellaiseksi käy myös työskentely yksityisesti jonkun kanssa. Tarkasta asia Christianalta, mikäli asia askarruttaa.

Kurssille otetaan enintään 10 osallistujaa. Kurssi on päihteetön.

Kurssin kielinä on englanti, suomi ja tarpeen mukaan ruotsi.

Hinta: 800€, joka sisältää materiaalit, opetuksen kahdelta, ruoan ja saunan teltta-, riippumatto-, tai patjamajoituksella* sekä tarvittaessa noudon lähimmältä bussipysäkiltä. Hinta sisältää kaikki verot.

Varmista paikkasi maksamalla varausmaksu 50 €, viimeistään 30.03.2024. Ilmoittautuminen on sitova, eli varausmaksua ei palauteta, vaikka peruisit. Loppumaksut voi jaetta kahteen osaan, jotka maksetaan 19.04.2024 ja 31.05.2024 mennessä. Paikkoja on vain 8 – 10 hlö.

Alennushintaista paikkaa voi kysyä vain jos kurssille on ilmoittautunut 8 henkilöä täydellä hinnalla. Lisätiedot saat Chrisselta.

Ruoka on kasvispainotteista, proteiniä, munia, papuja, pähkinöitä ja siemeniä, lähi- ja luomuruokaa. Riistaa, mikäli sitä on saatavilla. Teemme ruoat yhdessä ottaen erityisruokavaliot huomioon.

Opetuspaikka: päärakennuksessa iso veranta, tilava tupa ja keittiö, iso avotakka, puulämmitteinen sauna, suuri avonainen grillikatos, ulko-wc:t. Luonto on erämaa-tyyppinen: löytyy järvi, kalliota, kiviä, metsää, sammalta ja suota.

Peruutukset: Lääkärintodistusta vastaan saat takaisin maksamasi summan kokonaisuudessaan. Jos peruutus tulee 0-21 päivät ennen kurssin aloituspäivää, emme voi palauttaa maksamaasi 250€, ellei tilalle tule toinen osallistuja. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjän taholta, kaikki suoritetut maksut maksetaan takaisin.

Majoitus: ota mukaan oma teltta, riippumatto tai patja. *Patjamajoitus on yhteistilassa. Jos haluat sänkypaikan sisämajoituksessa, ota yhteys Petra Makkoseen, Villa Vallaton, puh. +358 40 525 5858 tai petra.makkonen(e)gmail.com. Villa Vallaton sijaitsee Ruotsinpyhtäällä noin 20 min. ajomatkan päässä kurssipaikasta. Hintahaitari: 40€/yö ylöspäin, paljon vaihtoehtoja löytyy.

Lisää majoitus vaihtoehtoa: https://stromforsinruukki.com

Lisätietoja Christianalta, info(e)solavoima.fi, www.solavoima.fi

CHRISTIANA ARO-HARLE, omaa musiikkiterapeutin, hengitysterapeutin, mehiläishoitajan, naisten tietoisuuden tutkinnon sekä on shamanistisen rummun synnyttäjä. Hän on työskennellyt shamanistisen parantamisen alalla yli kolmekymmentä vuotta. Hänen polkunsa on kudottu Äiti Maan, Laulun ja Tuvan shamaanin kautta syventävillä poluilla Lauluin Henkeen: Christiana suhtautuu intohimoisesti tehtäväänsä; tukemaan ja ohjaamaan ihmisiä etsimään polkua, parantamaan, muistamaan ja palaamaan uudelleen Äiti Maahan ja kaikkiin olentoihin. Käy hänen verkkosivuillaan: www.solavoima.fi

TANJA KANGAS on länsirannikolta etelään työn perässä muuttanut, ja sinne pienen perheen perustanut kulttuurityöläinen ja hengen tutkimusmatkailija. Tulenpalava kiinnostus vei hänet shamanismin pariin, josta löytyi henkinen koti, innostava ja maanläheinen. Sitä polkua kulkee Tanja edelleen, omaan tahtiinsa, matkakumppaneina eläimet ja kasvit. Maailmasta kiinnostuneena Tanja opiskelee samalla kaikenlaista kiinnostavaa akupunktiosta haiku-runoihin ja butotanssiin, ohjaa rumpupiirissä ja tekee henkien opastusta näkyväksi. Vapaalla hän nauttii pitkistä kävelyretkistä metsissä ja meren rannoilla. Ja kun aikaa on, tarttuu hän lankaan ja puikkoihin tai uppoutuu tarinoiden ja myyttien maailmaan.

Date

kesä 24 - 30 2024

Time

All Day

Location

Stockfors, Pyhtää
Stockfors, Pyhtää

Other Locations

SOLA VOIMA