Ensimmäinen shamanistinen kokoontuminen ja konferenssi Suomessa

”NOUSE LUONTONI LOVESTA, TULE NÄKYVÄKSI”

Stockfors, Pyhtää, Finland

Järjestäjinä
Shamaaniseura ry (Shamansföreningen rf, Shamanic Centre of Finland Association)
Sola Voima
Stockfors

TULE mukaan!

Tämä on kutsu kaikille Itämeren ympärillä asuville: Tule kanssamme Stockforsiin ja tuo mukanasi shamanistinen kauneutesi, tietämyksesi, tarinasi, laulusi, tanssisi ja viisautesi. Suomalais-ugrilaisten maiden asukkaat, Saamenmaan, Inkerin, Karjalan, Ruotsin, Viron, Liettuan, Latvian, Puolan, Saksan ja jopa Tanskan väki: jaamme yhteisen meren. ”Nouse luontoni lovesta, tule näkyväksi!”

Tervetuloa ensimmäiseen shamanistiseen kokoontumiseen ja konferenssiin Suomessa!

YHTEYSTIEDOT

Tapahtuman organisointitiimi

 • Christiana Aro-Harle, p. 050 4947 030
 • Juha Kuurajärvi, p. 040 166 2655
 • Hanna Ojanen, p. 044 566 0034

 

TIETOA TAPAHTUMASTA

Tapahtuma on kaikille teille, joita shamanismi kiinnostaa. Olet siis tervetullut, oletpa sitten kiinnostunut shamanismista täydentävänä hoitomuotona, osana kulttuuria tai esivanhempiemme perintöä; osana seremonioita, tulevaa ja nykyhetkeä tahi elämänpolkuna kauniissa maailmassamme.

Luvassa on neljä päivää seremonioita, opetusta, kädentaidetta, tanssia, laulua, työskentelyä Äiti Maan kanssa, sekä maukasta ruokaa ja hyvää seuraa.

Tapahtumapaikaksi tälle merkittävälle, mutta vaatimattomalle kokoontumiselle olemme valinneet Stockforsin Pyhtäältä, Suomesta. Stockforsista löytyy niin sisä- kuin ulkotilojakin. Tien toisella puolen on metsä ja lähistöllä virtaa Kymijoki.

Henget ovat antaneet teeman Suomen Ensimmäiselle shamanistiselle kokoontumiselle ja konferenssille: Rising Up, Coming Out – Nouse luontoni lovesta, tule näkyväksi! Kysy henkiauttajiltasi, -oppailtasi, -voimaeläimiltäsi, opettajiltasi tai luonnonhengiltä, mitä nimi merkitsee! Me järjestäjät olemme kääntäneet ”Rising Up” -käsitteen vapaasti muotoon ”Nouse luontoni lovesta”. Päädyimme tähän, koska tässä yhteydessä sanoilla viitataan mielestämme shamaanin luonnon vahvistumiseen, esiintuloon, valmistautumiseen sekä yhteyksien luomiseen toinen toistemme välille. Voidaan myös tulkita, että käsite liittyy shamaanin persoonaan – jopa siihen, että hänen henkensä voi henkiauttajien opastuksella vaeltaa syvemmälle henkimaailmaan. ”Coming Out” -käsitteellä tarkoitamme näkyväksi tulemista. Joko sitä, että tuomme kauttamme Hengen tähän maailmaan – tai Henki tuo meidät! ”RISE UP”; NOUSKAA ESIIN maailman ihmiset, tulkaamme yhdessä esiin ja näkyviksi! Olkaamme yhdessä!

Ja edelleen: pyydä neuvoa henkiauttajiltasi ja -oppailtasi!

 

Miksi juuri nyt?

Aiempien uhrilahjojen ja tekojen sato on kypsynyt. Onkin aika korjata ne hedelmät ja hunajakennot, jotka ovat vuosien mittaan kypsyneet ja kertyneet shamanistisessa ulottuvuudessa niin Suomessa kuin Itämeren alueellakin.

1980-luvun lopusta alkaen shamanististen palveluiden tarjonta Suomessa on kasvanut huimasti. Tarjontaan lukeutuu shamanistisia hoitoja, työpajoja, opiskelumahdollisuuksia, kädentaidetta, taiteita ja musiikkia. Suomen verorekisterin mukaan maaliskuussa 2001 perustettujen, shamanismiin liittyvien yritysten toimialoiksi on ilmoitettu muun muassa shamanistinen parantaminen, konsultointi, ohjaaminen, markkinointiviestintä, myynti, materiaalin tuonti ja vienti sekä kiinteistöjen omistaminen ja hallinnointi.

Kuten sanottu, on siis aika tuoda yhteen shamanismista kiinnostuneet. Väen voimalla voimme antaa uhrilahjoja yhdessä, luoda yhteisiä seremonioita, tanssia ja laulaa, oppia toinen toisiltamme, tavata ja tulla nähdyiksi.

 

Lyhyesti kokoontumisen taustasta: Viimeisen kymmenen vuoden aikana eräs tapahtumana järjestäjistä on osallistunut useisiin kansainvälisiin shamanistis-animistisiin kokoontumisiin Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Hän on ollut niin esitelmöijä, osallistuja kuin tuottajakin. Tämän myötä hänelle on syntynyt tahto jakaa jotakin vastaavaa shamanistisille yhteisöille Suomessa ja Itämeren alueella. Shamanistisen kokoontumisen malli on muodostettu aiempien konferenssien pohjalta, yhteistuumin nykyisten järjestäjien kanssa. Aiemman kokemuksen myötä hyviksi ja kestäviksi havaitut langat on kudottu yhteen siinä toivossa, että jotain yhtä kaunista syntyy myös Suomessa. Kiitämme lämpimästi seuraavia tahoja innoituksesta: UK Shamanic Gathering (ent. UK Society for Shamanic practitioner gathering), kokoontumisten alkuperäiset järjestäjät ja Brittiläisen Kolumbian animistis-shamanistinen yhteisö the Sacred Circle of the Great Mystery Shamanic Society/Wolven Path.

 

Shamanistinen kokoontuminen ja konferenssi 2021

Kaikki tapahtuman työpajat, muut aktiviteetit, tanssit ja konsertit perustuvat shamanismiin ja shamanistisiin menetelmiin. Ohjelma on luotu siten, että voit osallistujana itse päättää, mihin työpajoihin ja tapaamisiin tahdot osallistua.

Kokoontumisessa aamuvirkut voivat auringon noustessa halutessaan osallistua ”aikaisen heräämisen rituaaliin”. Aamiaisen jälkeen kokoonnumme yhteiseen aamupiiriin. Siinä tutustumme päivän ohjelmaan ja pidämme lyhyen yhteisen istunnon, jossa kokoamme yhteen kunkin osallistujan päivään liittyvät ajatukset ja aikomukset.

Aamupiirin jälkeen siirrymme valintamme mukaisesti lyhyisiin työpajoihin. Lounas tarjoillaan puoliltapäivin. Se valmistaa iltapäivän työskentelyyn, joka voi päivästä riippuen olla joko yksi pitempi tai pari lyhyempää rupeamaa. Suomalaisia perinteitä kunnioittaen pidämme iltapäivällä kahvitauon! Iltapäiväohjelman jälkeen on päivällinen. Sen voimin jatkamme päivän päätapahtumaan: yhteiseen piiriin, jossa on kukaties erityisvieras, tanssia, seremonia…

 

Miten me järjestäjinä määrittelemme shamanismin?

 • Shamanismin juuret ovat alkuperäiskulttuureissa, jotka ovat haarautuneet esimerkiksi moderniin shamanismiin tai shamanismin uudelleen herättämisen käytäntöihin.
 • Juuret henkimaailmassa ja Äiti Maassa.
 • Henkilöiden ym. tueksi tehty työskentely tapahtuu vain tunnettujen auttajien opastuksella.
 • Shamanismi välttää psykologisoimista ja sellaista ajatusmaailmaa, jossa ”minä” on keskiössä tai kaikki käsitetään symboliseksi.
 • Perustuu suulliseen perimätietoon.
 • Pohjautuu ymmärrykseen siitä, että kaikki olevainen on elävää, ja että ihminen on osa ympärillään olevaa; ei yksin.
 • Shamanismi on enemmänkin maailmankuva ja elämäntapa kuin uskonto.
 • Löytyy muodossa tai toisessa kaikista maailman kulttuureista.
 • Shamaanille on eri kulttuureissa erilaisia nimityksiä – hän on kuitenkin parantaja.
 • Shamaani voi henkiauttajiensa avulla tehdä shamaanimatkan tai lähettää osan hengestään/sielustaan henkimaailmaan. Apunaan hän käyttää rumpua, helistintä, ääntä ja/tai tanssia. Täten hän voi löytää parannuskeinon ja tuo sen mukanaan henkilölle, yhteisölle tai paikalle. Shamaani muistaa aina matkansa sisällön.
 • Shamanismiin voi sisältyä niin sanottu ”psychopomp”, eli eräänlainen kuolleiden henkiä tuonpuoleiseen ohjaava henkilö tai taho.
 • Shamaani voi hyödyntää soittimia, maata, elementtejä, ääntä, tanssia ja liikettä, taidetta, kädentaitoja ja tarinankerrontaa päästäkseen toisiin todellisuuksiin ja ilmaistakseen niitä.

 Tapahtuma on #BIPOC, #LGBTQ, #PÄIHTEETÖN tapahtuma.

Järjestämme tupakointipaikan niille, jotka haluavat imeä keuhkojensa läpi Tupakan Hengen.

Date

elo 19 - 22 2021
Expired!

Time

All Day

Location

Stockfors, Pyhtää
Category

SOLA VOIMA